MENU

10 πράγματα στο σαλόνι σας από τα οποία πρέπει να απαλλαγείτε

Τι προτείνουν οι ειδικοί

Δέκα προτάσεις για πράγματα που θα πρέπει να αφαιρέσετε από το σαλόνι σας προκειμένου να ανανεώσετε και να εκσυγχρονίσετε το χώρο σας, προτείνουν ειδικοί στην εσωτερική διακόσμηση.

Οι συλλογές ταινιών και βιβλίων πρέπει να φύγουν ή να κρυφτούν

Αν και η στοίβα από DVD περιορισμένης έκδοσης μπορεί να είναι μία ιδιαίτερη πινελιά, ενδεχομένως κάνουν το χώρο να φαίνεται ακατάστατος.

Οι τεράστιες στοίβες βιβλίων ή ταινιών μπορεί να αποσπούν οπτικά την προσοχή, αλλά μια λύση αποθήκευσης θα δώσει στο χώρο σας μια λιγότερο ακατάστατη ατμόσφαιρα και θα κάνει το δωμάτιο πιο χαλαρωτικό.

Μια καλή λύση αποθήκευσης για ταινίες και βιβλία είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κρύψετε οπτικά τα αντικείμενα ενώ τα κρατάτε σε μια επιθυμητή θέση. Πολλά ράφια ή βάσεις πολυμέσων έχουν κλειστές προσόψεις με συρτάρια ή πόρτες για να κρύβουν διάφορα αντικείμενα.

Υπερβολικός φωτισμός

Αν και ένα δωμάτιο με καλό φωτισμό είναι ευχάριστο, σίγουρα η υπερβολή μπορεί να είναι άβολη. Ένα δωμάτιο που διαθέτει φωτιστικό οροφής, χωνευτό φωτισμό και λάμπες δαπέδου μάλλον αγγίζει τα όρια της υπερβολής.

Οι λάμπες είναι απαραίτητες όσον αφορά τη λειτουργία αλλά όχι τη διακόσμηση, θα πρέπει να έχετε ελκυστικές λάμπες που εξυπηρετούν έναν σκοπό, όχι να υπερισχύουν ενός χώρου.

Εάν ανησυχείτε ότι το δωμάτιό σας δεν είναι αρκετά φωτεινό, αγοράστε λαμπτήρες με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης.

Λάβετε υπόψη την έκταση του χώρου όταν αγοράζετε καναπέ

Οι καναπέδες που είναι πολύ μεγάλοι ή πολύ μικροί μπορούν να χαλάσουν την αισθητική ενός χωρου.
Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η κλίμακα κατά τη χαρτογράφηση οποιουδήποτε χώρου. Εάν το σαλόνι σας έχει έναν καναπέ που είναι πολύ μεγάλος, μπορεί να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρό. Αντίστοιχα εάν ο καναπές είναι πολύ μικρός θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται άδειο.

Εάν ανησυχείτε για την επιλογή ενός καναπέ που είναι πολύ μεγάλος ή μικρός, συγκεντρώστε μερικές προδιαγραφές και κολλήστε με ταινία όπου θα θέλατε να τοποθετηθεί το έπιπλο στο πάτωμα για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο χώρο θα καταλάβει.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή αρθρωτού καναπέ που μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το πώς θέλετε να διαμορφώσετε το χώρο.

Απαλλαγείτε από ξεπερασμένα prints και χρώματα

Οι μοντέρνες εκτυπώσεις και τα χρώματα αλλάζουν κάθε χρόνο, αλλά μπορείτε να παραμένετε εντός μόδας με έπιπλα και φινιρίσματα σε ουδέτερους τόνους και διαφορετικά κομμάτια έμφασης.

Τα ουδέτερα είναι χαλαρωτικά, επομένως το να τα έχετε ως κύρια χρώματα σε ένα δωμάτιο δημιουργεί την ευκαιρία να δημιουργήσετε κάποια αντίθεση και οπτικό ενδιαφέρον μέσα από πολύχρωμα διακοσμητικά κομμάτια. Η αντικατάσταση των ξεπερασμένων εκτυπώσεων με μαξιλάρια και ριχτάρια είναι ένα από τα πιο εύκολα “λίφτινγκ” στο σαλόνι.

Η ανανέωση ενός χώρου με σύγχρονες υφές είναι επίσης εύκολη και οικονομικά προσιτή, δεδομένου ότι η αγορά ενός μαξιλαριού 25 δολ είναι λιγότερο δαπανηρή από το να βάψετε ξανά ένα ολόκληρο δωμάτιο.

Η τέχνη των λέξεων και τα γράμματα στον τοίχο

Η δημοφιλής αυτή τάση έχει, μεν , ενδιαφέρον αλλά πλέον είναι ξεπερασμένη. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ιδέες για διακόσμηση τοίχου, ρίξτε μια ματιά στο Pinterest για μοναδικές λύσεις που δεν περιλαμβάνουν την ορθογραφία του επωνύμου της οικογένειάς σας. Σκεφτείτε ένα οικογενειακό κολάζ φωτογραφιών, ταπετσαρίες, πίνακες ζωγραφικής ή καθρέφτες.

Πείτε όχι στις βαριές κουρτίνες που αποκλείουν το φως

Οι βαρίες σκούρες κουρτίνες είναι ξεπερασμένες και περιττές. Εάν ο αποκλεισμός του εξωτερικού φωτός είναι προτεραιότητα, παραλείψτε τις διαφανείς κουρτίνες και προτιμήστε σκίαστρα.

Νομίζω επίσης ότι οι βαριές σκουρόχρωμες κουρτίνες “ουρλιάζουν” τη δεκαετία του 1970 και οι κοντές ή ασταθείς κουρτίνες που επιπλέουν περίπου ένα πόδι από το έδαφος κόβουν το οπτικό πεδίο και κάνουν έναν τοίχο να φαίνεται πιο κοντός από ό,τι είναι. Εάν προτιμάτε τα στόρια, οι αποχρώσεις του ξύλου δίνουν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Αναβαθμίστε τους διακόπτες φωτός και τα καλύμματα εξόδου

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων των διακοπτών φωτός, δεν πρέπει να παραβλέπεται.
Τα καλύμματα πρίζας και οι διακόπτες φωτός αποτελούν εκ των υστέρων σκέψη..

Η αναβάθμιση των πλαστικών καλυμμάτων σε κάτι πιο πολυτελές είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μεταμορφώσετε τον χώρο διαβίωσής σας. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές στο Amazon.

Νομίζω ότι τα καλύμματα που συνδυάζονται όμορφα με την τρέχουσα αρχιτεκτονική και έχουν φινίρισμα που ταιριάζει με την επένδυση που χρησιμοποιείται σε όλο το σπίτι θα φαίνονται πιο συνεκτικά. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν τα καλύμματα βάφονται στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους γιατί δίνει μια πραγματικά απρόσκοπτη εμφάνιση.

Το γκρι δεν είναι πάντα η απάντηση

Αν και όλες οι τάσεις στη διακόσμηση επανέρχονται, η χρήση του γκρι παραμένει εκτός μόδας. Τα σπίτια με γκρίζους καναπέδες, , κουρτίνες και κουβέρτες και μαξιλάρια με έμφαση στα κάρβουνα μπορεί να φαίνονται βαρετά. Το χρώμα ενός χώρου μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας, οπότε γιατί να μην έχετε ένα χρώμα που προάγει την άνεση.

Οι πιο ζεστοί τόνοι είναι χαλαροί και φιλόξενοι. Η προσθήκη πιο ζεστών χρωμάτων δίπλα σε γκρι κομμάτια μπορεί να δημιουργήσει μια παλέτα χρωμάτων με αντίθεση αλλά και αναζωογονητική.

Επενδύστε σε ανθεκτικά υφάσματα

Με τη σημερινή τεχνολογία, η αγορά υφασμάτων που καθαρίζονται εύκολα είναι απλή υπόθεση. Αν και το κλασικό λινό και το βελούδο είναι βασικά που χρησιμοποιούνται για δεκαετίες, μπορείτε να επιτύχετε παρόμοια εμφάνιση με επεξεργασμένα υφάσματα.

Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες υφασμάτων πλαστικοποιούν τα υλικά τους για να τα κάνουν τόσο ανθεκτικά στους λεκέδες και ανθεκτικά όσο τα ακρυλικά και τα υφάσματα εξωτερικού χώρου για να δώσουν μια κλασική εμφάνιση ενώ μπορούν να αντέχουν σε παιδιά και κατοικίδια.

Οι επιλογές ακρυλικών υφασμάτων όπως η Sunbrella ή τα Perennials είναι επίσης εξαιρετικές, ανθεκτικές επιλογές. Δεδομένου ότι καθαρίζονται εύκολα, αυτά τα υφάσματα ανοίγουν την πόρτα για να φέρουν ανοιχτά χρώματα όπως λευκά και κρεμ.

Αποφύγετε τα γυαλιστερά φινιρίσματα βαφής

Νομίζω ότι ένα φινίρισμα υψηλής ή ημι-γυαλιστερής βαφής δίνει μια λαμπερή και σχεδόν λιπαρή όψη σε έναν τοίχο. Αν και αυτό το γυαλιστερό χρώμα καθαρίζεται εύκολα, μπορείτε να επιτύχετε παρόμοια αποτελέσματα με σατινέ φινίρισμα και να αποφύγετε μια υπερβολικά ανακλαστική εμφάνιση.
Η μίνιμαλ γυαλάδα είναι επίσης πιο εύκολη στα μάτια και δίνει στη συνολική αισθητική του χώρου έναν πιο χαλαρό τόνο, κάτι που, ειδικά σε ένα σπίτι, είναι απαραίτητο.

Σχετικά Άρθρα