MENU

Εκπρόσωπος της Gastrade στο Lngprime: Σύντομα η νέα ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας του FSRU Αλεξανδρούπολης

Στην τρέχουσα φάση η ΔΕΠΑ προμηθεύει το σταθμό με LNG

Το τεχνικό πρόβλημα που «ανέβαλε» την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του τερματικού σταθμού υπογράμμισε εκπρόσωπος της Gastrade για το FSRU Αλεξανδρούπολης στην ιστοσελίδα LngPrime.

«Λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που αντιμετωπίστηκε κατά τη διαδικασία θέσης σε λειτουργία του τερματικού σταθμού, οι εμπορικές λειτουργίες δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το energodromio.gr αναφέρθηκε εκτενώς στο εν λόγω θέμα χθες, σύμφωνα με το οποίο δόθηκε παράταση στα «δοκιμαστικά» προκειμένου όταν ξεκινήσει η εμπορική του λειτουργία (στα μέσα Μαΐου) να είναι όλα απολύτως έτοιμα και να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

«Σύντομα θα γνωστοποιηθεί η νέα ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία του τερματικού σταθμού» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της Gastrade.

Επισημαίνεται πως κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας η ΔΕΠΑ, – η οποία συμμετέχει στo μετοχικό κεφάλαιο του FSRU Αλεξανδρούπολης μαζί με τον Όμιλο Κοπελούζου, την Gaslog, την Bulgartransgaz και τον ΔΕΣΦΑ με μερίδιο 20% έκαστος – είναι αυτή που προμηθεύει το σταθμό με LNG, ενώ μέσα στον Μάιο έχει προγραμματιστεί η άφιξη του πρώτου εμπορικού φορτίου.

Σχετικά Άρθρα