MENU

Ποιες αεροπορικές προσφέρουν τις πιο φθηνές business class

Τέσσερις ευρωπαϊκές βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα

Ονειρευτήκατε ποτέ να αναβαθμίσετε την οικονομική πτήση σας σε θέση business class;

Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να είναι απρόσιτο για τους περισσότερους από εμάς, νέα έρευνα ανακάλυψε ότι μια αναβάθμιση δεν είναι πάντα απαγορευτικά δαπανηρή.

Η Holidu, κορυφαίος πάροχος ενοικιάσεων διακοπών σε όλη την Ευρώπη, ανέλυσε τη διαφορά τιμής μεταξύ των ναύλων οικονομικής και business class σε περισσότερες από 30 από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, προκειμένου να ανακαλύψει σε ποια από αυτές η premium εμπειρία είναι η καλύτερη όσον αφορά στη σχέση τιμής και απόδοσης.

Κατά μέσο όρο, διαπίστωσε ότι η business class είναι 250% πιο ακριβή από την οικονομική πτήση – αλλά ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν προσαυξήσεις έως και 88%.

Επιπλέον, τέσσερις από τους 10 κορυφαίους αερομεταφορείς έχουν τις μικρότερες αποκλίσεις.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε την εμπειρία πολυτελείας

Τέσσερις από τις 10 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες είναι ευρωπαϊκές και τέσσερις έχουν έδρα στην Ασία. Μόνο μια αφρικανική αεροπορική εταιρεία – η Air Algerie – και μια αμερικανική – η American Airlines – μπήκαν στην πρώτη 10άδα.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες της Αυστραλίας είναι μεταξύ εκείνων με τη μεγαλύτερη απόκλιση τιμών, λαμβάνοντας υπόψη πόσο μακριά βρίσκονται από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι προσφορές business class της Air New Zealand και της Qantas είναι 263,55% και 342,34% ακριβότερες από τις οικονομικές πτήσεις τους, αντίστοιχα.

Το δρομολόγιο με τη μεγαλύτερη απόκλιση τιμής είναι η πτήση της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς το Μουσκάτ, με διαφορά 1.271,17% μεταξύ των εισιτηρίων οικονομικής και επιχειρηματικής θέσης.

Οι καλύτερες από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Σχετικά με τις ευρωπαϊκές εταιρείες, η Austrian Airlines βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης, με τη χαμηλότερη διαφορά τιμής μεταξύ της οικονομικής και business, στη γηραιά ήπειρο.

Με έδρα τη Βιέννη, πετά σε έξι εσωτερικούς και περισσότερους από 120 διεθνείς προορισμούς σε 55 χώρες.

Η διαφορά τιμής εξακολουθεί να είναι σχετικά υψηλή, με κόστος 194,82%, επιπλέον, κατά μέσο όρο.

Ωστόσο, εάν πετάξετε από τη Βιέννη στη Λάρνακα στην Κύπρο, η business class είναι μόλις 69,66% ακριβότερη από την οικονομική και περιλαμβάνει μια επιπλέον χειραποσκευή. Τα άτομα που επιλέγουν την υπηρεσία business class θα επωφεληθούν επίσης από τη δωρεάν πρόσβαση στο lounge και τα επιπλέον αεροπορικά μίλια.

Ποιες άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν τις καλύτερες πτήσεις business class

Παρά τις τέσσερις παρουσίες στη λίστα των 10 κορυφαίων, οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες βρέθηκαν να είναι σχετικά ακριβές, ειδικά σε σύγκριση με τις ασιατικές.

Οι τρεις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στη λίστα της Holidu είναι όλες με βάση την Ασία, με την ιαπωνική All Nippon Airways στην πρώτη θέση με σχετικά μικρή διαφορά τιμής 82,22%. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται η Japan Airlines και η Asiana Airlines της Νότιας Κορέας, με 93,71% και 119,67 αντίστοιχα.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa βρέθηκε στην όγδοη θέση, με διαφορά τιμής 198,49%. Ωστόσο, για τις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων, το ποσοστό υποχωρεί στο 79,26% – ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ των εταιριών της κατάταξης.

Ο αερομεταφορέας της γειτονικής Ελβετίας Swiss Air βρίσκεται στην ένατη θέση, με μέση διαφορά 202,12%, αν και σε πολλές πτήσεις μικρών αποστάσεων παρατηρείται απόκλιση 111,66% στις κατηγορίες.

Στη δέκατη θέση φιγουράρει η Aer Lingus, με διαφορά τιμής μεταξύ οικονομικής και επιχειρηματικής κατηγορίας στο 204,15%.

Εάν ταξιδεύετε με την ιρλανδική εταιρία και αναζητάτε μια προσιτή θέση business class, επιλέξτε ταξίδια μεσαίων αποστάσεων, όπου η απόκλιση στην τιμή μεταξύ των δύο κατηγοριών βρίσκεται στο 100,08%.

Σχετικά Άρθρα