MENU

Μειώνει τις τιμές των EVs διεθνώς η Tesla

Εν μέσω αδύναμων πωλήσεων και ισχυρού ανταγωνισμού

Σε μείωση των τιμών πώλησης των ηλεκτρικών οχημάτων της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, προχωρά η Tesla, κίνηση που έπεται της προ ολίγων ημερών ανακοίνωσης σχετικά με περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η Tesla πρόκειται να μειώσει την τιμή ορισμένων μοντέλων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση των πωλήσεων και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Οι τιμές θα μειωθούν στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά της Tesla, και αλλού στην Ευρώπη καθώς και στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αποκάλυψε η εταιρεία. Στη Γερμανία, το κόστος του Model 3 θα μειωθεί από 42.990 ευρώ σε 40.990 ευρώ.

Τα νέα έρχονται αφού ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο μείωσε περίπου το ένα τρίτο της τιμής του συστήματος “Full Self Driving” – στα 8.000 δολ. (7.505 ευρώ). από 12.000 δολ. (11.258 ευρώ).

Η Tesla μείωσε επίσης κατά 2.000 δολ. τις τιμές τριών από τα πέντε μοντέλα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Model Y, ένα μικρό SUV που είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Tesla και το ηλεκτρικό όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, καθώς και των Models X και S , τα παλαιότερα και ακριβότερα μοντέλα της.

Η εταιρία έχει να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο πόλεμο τιμών στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, ειδικά έναντι ανταγωνιστών από την Κίνα. Υπάρχουν αναφορές ότι η προσωπική φήμη του CEO Elon Musk παίζει επίσης ρόλο στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η εταιρεία.

Η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σημείωσε πτώση 8,5% στις παραδόσεις της, τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η πρώτη εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Η Wall Street παρακολουθεί την τριμηνιαία έκθεση κερδών του κατασκευαστή EV, που θα ανακοινωθεί αύριο, αναμένοντας περαιτέρω επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων και των καθαρών εσόδων της Tesla.

Η μείωση της τιμής συνέπεσε με τη χρονική περίοδο που η μετοχή της Tesla έπεσε κάτω από τα 150 δολάρια ανά μετοχή, εξαλείφοντας όλα τα κέρδη που σημειώθηκαν τον περασμένο χρόνο. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας με έδρα το Τέξας έχει πέσει περίπου 40% μέχρι στιγμής φέτος εν μέσω πτώσης των πωλήσεων και αυξημένου ανταγωνισμού.

Σχετικά Άρθρα