MENU

Oι top 10 πόλεις στις ΗΠΑ με τις περισσότερες καταχωρίσεις «πράσινων» σπιτιών

Σύμφωνα με έρευνα του Realtor.com

Ενώ οι “πράσινες” κατοικίες κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις ΗΠΑ, ορισμένες περιοχές κάνουν καλύτερη δουλειά στην προστασία του περιβάλλοντος από άλλες.

Πρόσφατη έρευνα από το Realtor.com ανέδειξε τις 10 πόλεις με τς πιο φιλικές προς το περιβάλλον καταχωρίσεις ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την κορυφή της κατάταξης κατέλαβε η πόλη Γιούμπα, 40 μίλια βόρεια του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια. Αυτή η πόλη, μαζί με άλλες πέντε στο Golden State, κυριάρχησαν στη λίστα με τις 10 περιοχές με τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον καταχωρίσεις ακινήτων της χώρας.

Πόλεις στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά, σε πολιτείες όπως η Αριζόνα, το Κολοράντο και το Νέο Μεξικό επίσης πρωτοστατούν στις οικολογικές καταχωρίσεις.

Ο λόγος που ορισμένες πόλεις ξεχωρίζουν στην οικολογική “αρένα” οφείλεται εν μέρει στις κρατικές και τοπικές πολιτικές που καθιστούν προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόσφατη έρευνα στο WalletHub επιβεβαιώνει ότι η Καλιφόρνια είναι πράγματι ο “βασιλιάς” των πιο “πράσινων” πολιτειών, επικαλούμενη τη χαμηλή συνολική κατά κεφαλήν κατανάλωση ενέργειας και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό πρατηρίων εναλλακτικών καυσίμων κατά κεφαλήν.

Και ενώ η πραγματοποίηση αυτών των πράσινων αλλαγών δεν είναι πάντα φθηνή, οι άνθρωποι τελικά καταλήγουν στην ιδέα ότι η εγκατάστασή τους έχει νόημα με την πάροδο του χρόνου.

«Αντί να βλέπουμε τη βιώσιμη οικοδόμηση ως εμπόδιο ή κόστος που πρέπει να ξεπεραστεί, είναι πλέον ένας μοχλός για τη διατήρηση της οικονομικής προσιτότητας», λέει ο κ. Dan Bridleman, ανώτερος αντιπρόεδρος βιωσιμότητας της KB Home.

Οι top 10 κορυφαίες πόλεις στις ΗΠΑ με τις πιο πράσινες καταχωρήσεις

Γιούμπα, Καλιφόρνια

Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 12,3%

Αυτή η πόλη της Βόρειας Καλιφόρνια έχει το υψηλότερο μερίδιο πράσινων καταχωρήσεων—αλλά δεν είναι όλα τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά τόσο εντυπωσιακά όσο τα ηλιακά πάνελ. Για παράδειγμα, το παρακάτω ακίνητο προς πώληση για 499.000 δολ διαθέτει παράθυρα με διπλά τζάμια. Αυτή η αναβάθμιση βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση μέσω ενός στρώματος αερίου αργού που λειτουργεί ως μόνωση μεταξύ των υαλοπινάκων. Λειτουργεί και ως ηχομόνωση.

Βαλέχο, Καλιφόρνια

Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 10,6%

Στο Βαλέχο, μια πόλη στο Σαν Φρανσίσκο, αυτό η όμορφη ροζ κατοικία διατίθεται στην αγορά για 765.000 δολάρια και διαθέτει ηλιακό σύστημα με πλήρη πληρωμή, συν μια μπαταρία Tesla που μπορεί να αποθηκεύσει ηλιακή ενέργεια για μελλοντική χρήση.

Τουσόν, Αριζόνα

Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 8,3%

Στα νοτιοδυτικά επικρατεί μεγάλη ηλιοφάνεια, γι’ αυτό και οι κατοικίες στην περιοχή τείνουν να έχουν όλη την ηλιακή τους χωρητικότητα. Το παρακάτω ακίνητο που ζητά 477.000 δολ. διαθέτει μισθωμένη ηλιακή ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κατέχετε τις μονάδες εξ ολοκλήρου αλλά πληρώνετε μια μηνιαία χρέωση για αυτές. Αλλά μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε χρησιμοποιώντας αυτήν την πηγή ενέργειας για να μειώσετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας.

Θάουζαντς Όακς, Βεντούρα, Καλιφόρνια

Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 8,2%

Αυτή η πόλη στη Νότια Καλιφόρνια διαθέτει πολλές πράσινες καταχωρίσεις, συμπεριλαμβανομένου αυτού του αρχιτεκτονικού ονειρεμένου σπιτιού στο για 1.585.000 δολ. Το ακίνητο χρησιμοποίησε βιώσιμο μάρμαρο από το Βερμόντ στους πάγκους της κουζίνας.

Σαν Ντιέγκο,Καλιφόρνια
Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 8,1%

Οι πυκνοί πράσινοι χλοοτάπητες αποτελούν παρελθόν, καθώς το υπερβολικό νερό και τα φυτοφάρμακα που απαιτούνται για να έχουν ωραία εμφάνιση δεν είναι καλά για το περιβάλλον. Αντίθετα, το hardscaping μπορεί να είναι μια έξυπνη λύση, όπως φαίνεται στην οικία στο Σαν Ντιέγκο που πωλείται για 2.249.900 δολ.

Φορτ Κόλινς, Κολοράντο
Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 8,0%

Αυτό το εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικό σπίτι, διατίθεται για 859.256. δολ.
Η δομή είναι πιστοποιημένη με LEED και Energy Star. Επιπλέον, είναι ένα σπίτι με μηδενική κατανάλωση ενέργειας—ένας όρος που υπόσχεται τα υψηλότερης ποιότητας δομικά υλικά και ενεργειακά αποδοτικά συστήματα.

Στόκτον, Καλιφόρνια
Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 7,9%

Το Στόκτον είναι μία ηλιόλουστη πόλη στη Βόρεια Καλιφόρνια και αυτό το σπίτι για 639.000 δολ το εκμεταλλεύεται πλήρως. Η καταχώριση διαφημίζει ένα ηλιακό σύστημα Tesla για το οποίο πληρώνεται πλήρως, επιτρέποντάς σας ενεργειακά αποδοτική ζωή και χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Γκρίλευ, Κολοράντο
Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 7,6%

Σίγουρα, υπάρχει πολύς χώρος για ηλιακούς συλλέκτες ή έναν βρώσιμο κήπο κοντά σε αυτό το σπίτι που πωλείται για 511.608 δολ, αλλά το Κολοράντο έχει επίσης πολλές κρύες μέρες. Ευτυχώς, αυτό το ακίνητο κατασκευάστηκε με 95% ενεργειακά αποδοτικό φούρνο, που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί σφραγισμένη καύση κατά τη θέρμανση. Το αποτέλεσμα: Θα καταναλώνετε λιγότερο φυσικό αέριο και θα βλέπετε μικρότερο μηνιαίο λογαριασμό.

Λος Άλαμος, Νέο Μεξικό
Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 7,5%

Η ζωή στην έρημο συνοδεύεται από ακραίες θερμοκρασίες. Ωστόσο, αυτό το σπίτι για 869.000 δολ σας καλύπτει, καθώς η καταχώριση διαθέτει ενεργειακά αποδοτικά χαρακτηριστικά (θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός).

Σαν Χοσέ-Σανιβέιλ-Σάντα Κλάρα, Καλιφόρνια
Ποσοστό καταχωρίσεων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον: 7,4%

Πρόσφατα ανακαινισμένο με γνώμονα το περιβάλλον, αυτό το σπίτι προς πώληση για 2.180.000 δολ., διαθέτει παράθυρα με διπλά τζάμια, χωνευτό φωτισμό εξοικονόμησης ενέργειας και τεχνητό γκαζόν, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε το λογαριασμό του νερού σας.

Σχετικά Άρθρα