MENU

Συρρέουν στην αγορά πολυτελών ακινήτων του Ντουμπάι οι super rich

Στο α' τρίμηνο πωλήθηκαν πολυτελείς κατοικίες αξίας 1,73 δισ. δολαρίων

Οι πωλήσεις κατοικιών με τιμή τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν κατά 19% στο Ντουμπάι κατά το α’ τρίμηνο, καθώς οι super rich του κόσμου συνεχίζουν να συρρέουν στο επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο της Μέσης Ανατολής, παρά την αυξανόμενη γεωπολιτική ένταση σε ολόκληρη την περιοχή.

Συνολικά 105 πολυτελείς κατοικίες πωλήθηκαν έναντι 1,73 δισ. δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία ακινήτων Knight Frank. Οι πωλήσεις στο Palm Jumeirah, το εμβληματικό τεχνητό νησί σε σχήμα δέντρου στα ανοικτά των ακτών του Ντουμπάι, αντιπροσώπευαν το 36,3% της δραστηριότητας κατά το τρίμηνο.

“Το επίπεδο της συναλλακτικής δραστηριότητας στο Ντουμπάι συνεχίζει να ενισχύεται, ιδίως στο ανώτατο άκρο της αγοράς, όπου συνεχίζεται η σχεδόν συνεχής ροή διεθνών ατόμων υψηλού πλούτου που ανταγωνίζονται για τα ακριβότερα σπίτια της πόλης”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Φ. Ντουράνι, στέλεχος της Knight Frank.

Τα στοιχεία είναι το τελευταίο σημάδι ότι η ελκυστικότητα του Ντουμπάι δεν έχει υποχωρήσει ακόμη και όταν οι γεωπολιτικές εντάσεις έχουν αυξηθεί στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Πέρυσι, το Ντουμπάι κατέγραψε 431 πωλήσεις κατοικιών αξίας τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες ήταν οι περισσότερες από κάθε άλλη πόλη στον πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Knight Frank. Το Λονδίνο, με 240 τέτοιες πωλήσεις, ήταν μακράν δεύτερο, ενώ η Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ σημείωσαν 211 και 163 τέτοιες πωλήσεις κατοικιών, αντίστοιχα.

Σίγουρα, οι εκατομμυριούχοι που συρρέουν στο εμιράτο διαπίστωσαν ότι τα ακίνητα της πόλης είναι σχετικά προσιτά σε σύγκριση με αυτές τις άλλες διεθνείς μητροπολιτικές περιοχές. Στο Ντουμπάι, με 1 εκατομμύριο δολάρια αγοράζουν 980 τετραγωνικά μέτρα προνομιακού οικιστικού χώρου. Στη Νέα Υόρκη, το ποσό αυτό αποφέρει μόλις 366 τετραγωνικά πόδια κατά μέσο όρο, διαπίστωσε η Knight Frank.

Το Jumeirah Bay Island, ένα κομμάτι γης σε σχήμα ιππόκαμπου, προσβάσιμο μέσω γέφυρας από την ηπειρωτική χώρα του Ντουμπάι, αντιπροσώπευε το 11,1% των πωλήσεων κατοικιών αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω το πρώτο τρίμηνο. Το Dubai Hills Estate, μια προγραμματισμένη κοινότητα που λέει ότι διαθέτει ποδηλατόδρομο 33 μιλίων και γήπεδο γκολφ πρωταθλήματος 18 οπών, αντιπροσώπευε το 7% των εν λόγω πωλήσεων.

“Το Dubai Hills Estate ανεβαίνει αθόρυβα εδώ και αρκετό καιρό στις τάξεις όχι μόνο ως μία από τις πιο περιζήτητες αγορές του Ντουμπάι για τους εγχώριους αγοραστές, αλλά τώρα οι αγοραστές πολυτελών κατοικιών δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο και εδώ”, ανέφερε ο Γ. ΜακΚίντος, επικεφαλής της Knight Frank για τις προνομιούχες κατοικίες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Συνολικά 12 κατοικίες πωλήθηκαν για 25 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον σύμβουλο ακινήτων. Το Ντουμπάι είχε 56 σπίτια που πωλήθηκαν σε αυτή την κατηγορία πέρυσι.

Σχετικά Άρθρα