MENU

Πώς η βιωσιμότητα μπορεί να γίνει προσιτή για τις μικρές επιχειρήσεις

Τρεις τρόποι για να το επιτύχουν οι ιδιοκτήτες

Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αμερικανικής οικονομίας καθώς αποτελούν το 99,9% του συνόλου του εγχώριου επιχειρείν, σύμφωνα με την Ένωση Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (SBA).

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δημιουργούν μια ισχυρή αίσθηση κοινότητας και προσφέρουν σημαντική αξία στις τοπικές οικονομίες τους. Μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων διαπίστωσε ότι επιστρέφουν στην τοπική οικονομία πάνω από τρεις φορές περισσότερα χρήματα ανά δολάριο πωλήσεων από ό,τι οι ανταγωνιστές των αλυσίδων.

Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες που λειτουργούν ψηφιακά και αποφέρουν έσοδα και δημιουργούν συνδέσεις μέσα στις ομάδες που εξυπηρετούν.

Ενώ οι περιορισμένοι πόροι των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων μπορεί να τους δυσκολεύουν να προσφέρουν τα προνόμια ευκολίας των παραδοσιακών, μεγάλων λιανοπωλητών, μια πρακτική που δεν πρέπει να αποφεύγουν λόγω αυτών των περιορισμένων πόρων είναι η βιωσιμότητα.

Οι πρακτικές βιωσιμότητας και οι προσπάθειες για τη βελτίωση του περιβάλλοντος μπορεί να φαίνονται σαν κάτι που μόνο οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς μπορούν να αντιμετωπίσουν, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς, για παράδειγμα, το κόστος που σχετίζεται με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε ένα κτίριο ή τη λειτουργία αποκλειστικά με καθαρή ενέργεια.

Όμως, στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά μέτρα και βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμόσουν οι μικρές επιχειρήσεις για να συμβάλουν σε έναν καθαρότερο πλανήτη. Ακολουθούν τρεις συμβουλές που μπορούν να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στον τομέα της βιωσιμότητας.

Συνδεθείτε με άλλους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στην κοινότητα

Υπάρχουν σχεδόν πάντα άλλοι ιδιοκτήτες στην κοινότητα – είτε πρόκειται για φυσικούς είτε για ψηφιακούς – οι οποίοι έχουν κοινούς στόχους και αντιμετωπίζουν παρόμοια εμπόδια.

Για παράδειγμα, μια μικρή επιχείρηση μόνη της μπορεί να μην είναι σε θέση να καλύψει τα έξοδα που σχετίζονται με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών ή να προωθήσει μόνη της τη μετάβαση στην αιολική ενέργεια στην κοινότητά της. Ωστόσο, κάθε κοινότητα περιλαμβάνει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, μικρές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να ενωθούν και να συμβάλουν προς την επίτευξη του ευρύτερου στόχου.

Μία ομάδα ιδιοκτητών θα μπορούσε να υποστηρίξει συλλογικά την ανάπτυξη της κοινοτικής ηλιακής ενέργειας ή να υποστηρίξει από κοινού ότι ο δήμος τους θα μπορούσε να προσφέρει μια επιλογή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, παρόμοια με το πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Αναζητήστε ο ένας τον άλλον μέσω διαδικτυακών ομάδων υποστήριξης ή κοινοτικών συναντήσεων για το πώς να συνεργαστείτε για να γίνετε πιο βιώσιμοι. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα μπορούσαν, επίσης, να βοηθήσουν την κοινότητα να κινηθεί προς πιο βιώσιμες πρακτικές.

Μπορούν να παρέχουν υποστήριξη προσφέροντας λύσεις καθαρής ενέργειας, εκπαιδεύοντας τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σχετικά με την ανακύκλωση και τη μείωση των αποβλήτων ή δημιουργώντας μια επιτροπή βιωσιμότητας.

Επανεξέταση των υφιστάμενων πολιτικών, διαδικασιών και πρακτικών

Οι πόροι για τις μικρές επιχειρήσεις μπορεί να είναι λιγοστοί- ωστόσο, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν να λάβουν πολλά συγκεκριμένα μέτρα για να λειτουργήσουν πιο βιώσιμα. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ξεκινήσουν αναθεωρώντας τις υφιστάμενες πολιτικές και πρακτικές τους, όπως για την προμήθεια υλικών, τη συσκευασία και την αποστολή, ακόμη και για τις επιστροφές προϊόντων.

Μια λειτουργική αξιολόγηση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσδιορίσουν ποια μέτρα βιωσιμότητας εντάσσονται στις κατευθυντήριες γραμμές τους και ποια μπορεί να απαιτούν περισσότερη δράση και αλλαγή πολιτικής.

Κάνοντας μελετημένες επιλογές σε αυτούς τους τομείς, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν σε ένα πιο πράσινο μέλλον χωρίς να επιβαρύνουν τα οικονομικά τους. Για παράδειγμα, η συσκευασία και η αποστολή είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση των πρακτικών βιωσιμότητας.

Χρησιμοποιεί η επιχείρηση κουτιά και φακέλους κατάλληλου μεγέθους για κάθε παραγγελία ή προϊόν; Θα μπορούσε η εταιρεία να αγοράσει συσκευασίες από βιώσιμα υλικά ή να δώσει προτεραιότητα στην επαναχρησιμοποίηση; Οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν τη δυνατότητα παραλαβής για τους κοντινούς πελάτες και επιλογές χωρίς εκτύπωση για τις επιστροφές, μειώνοντας την ποσότητα του χαρτιού που χρησιμοποιείται και τα περιττά απόβλητα που δημιουργούνται.

Το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η μερική επιτυχία θεωρείται συχνά αποτυχία. Το να πετύχει κανείς το 100% αυτού που έχει βάλει σκοπό να κάνει είναι ωραίο συναίσθημα. Ωστόσο, η επίτευξη του 90% ενός στόχου εξακολουθεί να είναι αξιοσημείωτη πρόοδος που αξίζει επιβράβευσης.

Αν μια μικρή επιχείρηση στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών αποβλήτων αλλά δεν τα καταφέρνει ακριβώς, το αποτέλεσμα εξακολουθεί να ωφελεί το περιβάλλον και να αποτελεί θετικό βήμα προς τους στόχους της για τη βιωσιμότητα. Η βιωσιμότητα είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση για όλους.

Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφίας των εταιρειών στην Αμερική και, ως εκ τούτου, έχουν απίστευτη δύναμη και ικανότητα να δημιουργήσουν θετικές περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις με τη βιώσιμη λειτουργία τους.

Με τη σύνδεση με άλλες επιχειρήσεις, την επανεξέταση και τη βελτίωση των πρακτικών τους και την υιοθέτηση βιώσιμων μέτρων, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν ουσιαστικές αλλαγές και να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στις κοινότητές τους.

Σχετικά Άρθρα