MENU

Ισχυρές επιδόσεις για την BMW το πρώτο τρίμηνο

Εκτίναξη 40% στις πωλήσεις EV

Μία από τις λίγες εταιρίες ηλεκτρικών οχημάτων που ανέφεραν ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2024, ήταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, ξεπερνώντας ισχυρούς αντιπάλους όπως η Tesla και η Volkswagen.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 82.700 πλήρως ηλεκτρικές μονάδες BMW, Mini και Rolls-Royce από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε σχεδόν κατά 28% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις μοντέλων με μπαταρίες — συμπεριλαμβανομένων των i4, iXi και i7 — αποτελούσαν την πλειοψηφία των EV που πωλήθηκαν και αυξήθηκαν περισσότερο από 40%.

«Ο όμιλος BMW Group συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία », δήλωσε ο κ. Jochen Goller. «Με την παράδοση ενός εκατομμυρίου BMW i3 στην αγορά, έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει την ελκυστικότητα του χαρτοφυλακίου προϊόντων μας» πρόσθεσε.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας και τα EV θα είναι οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης το 2024, προσθέτοντας ότι αναμένει «σημαντική διψήφια ανάπτυξη». Οι πωλήσεις μοντέλων high-end εκτινάχθηκαν σχεδόν κατά 22% το πρώτο τρίμηνο.

Η BMW ξεπερνά τον ανταγωνισμό

Η επιτυχία της BMW έρχεται σε αντίθεση με τη γενική επιβράδυνση της ζήτησης για EV σε όλο τον κόσμο — και ειδικά στην Ευρώπη.

Η Mercedes-Benz κατέγραψε μείωση 8% στις πωλήσεις EV λόγω της πτώσης του smart fortwo, αν και οι πωλήσεις plug-in υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 6%.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε επίσης την εξασθένηση της καταναλωτικής ζήτησης στη Γερμανία μετά τον τερματισμό του προγράμματος επιδότησης E. Και η Tesla στις 2 Απριλίου κατέγραψε την πρώτη πτώση των πωλήσεών της σε ετήσια βάση από το 2020.

Η BMW δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής EV που σημειώνει ανάπτυξη. Η Σαουδική Αραβία που υποστήριξε τη Lucid ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 40% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η νέα startup EV Rivian – γνωστή για τα ηλεκτρικά φορτηγά της – κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 70% από έτος σε έτος το περασμένο τρίμηνο.

Σχετικά Άρθρα