MENU

Με οικιστικά projects θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο έργων της η Dimand

Τους 120 έφτασαν οι ενδιαφερόμενοι για τα 37 διαμερίσματα στο κτίριο του Μινιόν

Να διευρύνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της με την ένταξη στο χαρτοφυλάκιο έργων της μιας σειράς από οικιστικού χαρακτήρα projects σχεδιάζει η εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Dimand.

Ο developer, ο οποίος ασχολείται κατά κύριο λόγο με την ανάπτυξη εμπορικών και γραφειακών χώρων, προτίθεται να επεκτείνει την παρουσία του και στο κομμάτι της κατοικίας, ιδίως αυτής που είναι προσιτή στη μέση ελληνική οικογένεια. Μάλιστα, το ενδιαφέρον της εταιρίας στρέφεται σε περιοχές του κέντρου των μεγάλων πόλεων, εκτιμώντας ότι αυτές θα αποτελέσουν σταδιακά τα επόμενα χρόνια πόλο έλξης επενδύσεων με στόχο την ριζική ανάπλασή τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλά από τα έργα που ήδη υλοποιεί η Dimand αφορούν στην επανατοποθέτηση στην αγορά κτιρίων που επί πολλά χρόνια ήταν στα αζήτητα αν και βρίσκονται σε καίριες τοποθεσίες, όπως ο Πύργος του Πειραιά και το Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικά για το τελευταίο, το στοίχημα επανατοποθέτησης στην αγορά του εν αχρηστία για πολλές δεκαετίες ακινήτου του πρώην Μινιόν είναι σημαντικό. Ο όμιλος Dimand ολοκληρώνει την πρώτη φάση του έργου το 2024, έχοντας ήδη εξασφαλίσει και τους πρώτους μισθωτές.

Το ακίνητο αποκτήθηκε μέσω ιδιωτικής διαγωνιστικής διαδικασίας στο τέλος του 2021 έναντι 25 εκατ. ευρώ από την Folli Follie (αποτελούσε ένα από τα μοναδικά ελεύθερα ακίνητα που μπόρεσε να αξιοποιήσει η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας) και η Dimand κατάφερε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια να ανακατασκευάσει το κτίριο και να προχωρήσει και στη μερική εμπορευματοποίησή του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας development ακινήτων Δημήτρη Ανδριόπουλο, στο ανακατασκευασμένο ακίνητο στην Ομόνοια θα υπάρχουν χώροι retail και γραφείων, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα αναπτυχθούν σε σύγχρονες κατοικίες.

Στην παρούσα φάση, η Dimand έχει εξασφαλίσει δύο μισθωτές για τους γραφειακούς χώρους του συγκροτήματος, ενώ βρίσκεται σε τελικές διαπραγμάτευσης με την Inditex και την JD Sports για τη μίσθωση των λιανικών σημείων στα πρώτα επίπεδα του κτιρίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις κατοικίες στο Μινιόν

Ως προς το οικιστικό κομμάτι του ΜΙΝΙΟΝ, αυτό θα ξεκινήσει να υλοποιείται το 2025, καθώς – σύμφωνα με τη διοίκηση της Dimand – κρίθηκε αναγκαίο να φανεί η ανάπλαση του κτιρίου και πως θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, που εν πολλοίς αποτελούσε έως πρότινος μια μη ελκυστική περιοχή κατοικίας.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας αλλά και τη διαφαινόμενη ζήτηση, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για υψηλή απόδοση της επένδυσης.

Ειδικότερα, προβλέπεται να δημιουργηθούν 36 ή 37 διαμερίσματα εμβαδού από 65 το μικρότερο έως 125 τ.μ. το μεγαλύτερο, ενώ ήδη η λίστα ενδιαφερομένων αγοραστών αγγίζει τους 120, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί πλήρως τα σχέδια.

Κατ’ εκτίμηση της Dimand η μέση τιμή πώλησης αναμένεται να ξεπεράσει τις 7.500 ευρώ ανά τ.μ., μιας και αφορά ένα project ειδικών προδιαγραφών.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης στο κτίριο Μινιόν, μαζί με την αγορά του ακινήτου, αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Την αρχιτεκτονική επιμέλεια του νέου Μινιόν έχει ο αρχιτέκτονας που ζει ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα Μίνος Διγενής και η ομάδα του, ενώ τον ιδιαίτερο φωτισμό του κτηρίου θα αναλάβει ο Θάνος Ντανίλοφ.

Σχετικά Άρθρα