MENU

Θες να αγοράσεις σπίτι; Ποιες φράσεις ΔΕΝ πρέπει να πεις

Πώς ο ενθουσιασμός ενδέχεται να μετατραπεί σε παγίδα

Εάν βρίσκεστε στην αναζήτηση αγοράς νέου σπιτιού, το πιθανότερο είναι ότι είστε ενθουσιασμένοι.

Βλέποντας κάτι που αγαπάτε ή μισείτε μπορεί συχνά να σας κάνει να εκφράζεστε ανοιχτά για τις προθέσεις σας, κάτι που πιθανόν να μετανιώσετε στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να είστε τόσο ειλικρινείς με τους πωλητές ή τους μεσίτες διότι αυτό που θα πείτε μάλλον θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας.

Έτσι, προτού μπείτε σε ένα σπίτι και ξεκινήσετε τις διαπραγματεύσεις αποφύγετε να πείτε τις παρακάτω οκτώ εκφράσεις για να βρεθείτε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα

“Αυτό είναι το σπίτι των ονείρων μου!

Έχετε παίξει ποτέ πόκερ; Λοιπόν, θα πρέπει να ξέρετε ότι εάν θέλετε να διατηρήσετε μια ισχυρή διαπραγματευτική θέση, δεν αποκαλύπτετε ποτέ τα χαρτιά σας, συμβουλεύει ο επαγγελματίας κ. Ryan Gibbons. Οι ενδιαφερόμενοι που εκφράζουν την έντονη επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα σπίτι, βγαίνουν ζημιωμένοι.

«Όλες οι συζητήσεις για το σπίτι και οποιεσδήποτε διαπραγματευτικές στρατηγικές είναι καλύτερα να παραμένουν ιδιωτικές. Όχι ότι δεν πρέπει να πείτε μερικά ωραία πράγματα, απλώς μην υπερβάλετε”, προσθέτει.

“Αυτός ο καναπές είναι φρικτός

«Μην είστε επικριτικοί με το γούστο στη διακόσμηση ή στα έπιπλα των ιδιοκτητών», λέει ο κ. Naveed Shah, επαγγελματίας ακινήτων με την Keller Williams. «Το στυλ τους μπορεί να μην ταιριάζει με το δικό σας, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τους προσβάλλετε. Αν το κάνετε τότε μπορεί απλώς να επιλέξουν άλλον αγοραστή», καταλήγει.

“Μπορώ να αντέξω οικονομικά να ξοδέψω Χ ποσό”

Αν και είναι σίγουρα μια καλή ιδέα για τους υποψήφιους αγοραστές να γνωρίζουν το οικονομικό εύρος της αγοράς, ώστε να εκτιμήσουν κατά πόσο μπορούν να αντεπεξέλθουν, θα πρέπει να διατηρούν αυτή την πληροφορία αυστηρά μεταξύ των και του μεσίτη τους.

«Ένας υποψήφιος αγοραστής κατοικίας δεν πρέπει ποτέ να απευθυνθεί σε έναν πωλητή ή έναν εκπρόσωπό του για οτιδήποτε αφορά τις οικονομικές δυνατότητές του ή την ικανότητά του να πληρώσει μια προσφορά », λέει η κ. Maryjo Shockley, επαγγελματίας ακίνητης περιουσίας με την Keller Williams.

“Ανυπομονώ να το ξεφορτωθώ”

Ακόμα κι αν σκέφτεστε, «Αυτό το μέρος θα είναι τέλειο μόλις το πιάσω στα χέρια μου», μην το πείτε, σημειώνει η κ. Betsy Bingle, συνεργαζόμενη μεσίτρια της LintonBingle Associate Brokers.

Αν οι νέοι αγοραστές πρόκειται να ανακαινίσουν ένα σπίτι στο οποίο κάποιος μεγάλωσε μια οικογένεια και έχει αναμνήσεις, δεν πρέπει ποτέ να πουν ανοιχτά “Ανυπομονώ να πετάξω αυτή την κούνια” ή “Αυτό το χρώμα του τοίχου είναι φρικτό”.

Ο πωλητής μπορεί εύκολα να αποσύρει την προσφορά του ή να επιστρέψει διεκδικώντας περισσότερα χρήματα μόλις ακούσει ότι κάποιος θέλει να ανακαινίσει το μέρος όπου έζησε και έχει αναμνήσεις.

“Γιατί πουλάς;”

Μπορεί, πράγματι, να είστε περίεργοι να μάθετε γιατί οι πωλητές έβαλαν το σπίτι τους στην αγορά. Κρατήστε το για τον εαυτό σας! Θεωρείται αγένεια.

«Μην ρωτάτε ποτέ τους πωλητές γιατί πουλάνε», εξηγεί η επαγγελματίας στον τομέα των ακινήτων κ. Klara Madlin της Klara Madlin Real Estate. «Μπορεί να υπάρχουν προσωπικοί λόγοι όπως το διαζύγιο ή η μετεγκατάσταση εργασίας ή κάτι χειρότερο – δεν είναι δική σας δουλειά. Το να ανοίξετε μια πιθανώς άβολη κατάσταση δεν θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε σε περίπτωση που προκύψει ένας πόλεμος προσφορών”, προσθέτει.

“Πώς είναι πραγματικά να ζεις εδώ;”

Σίγουρα, θέλετε την εσωτερική πληροφόρηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ανακρίνετε τους γείτονες.

«Μην κάνετε ενοχλητικές ερωτήσεις στους γείτονες. Με κάθε τρόπο, μιλήστε τους και δώστε τους την ευκαιρία να ανοιχτούν, αλλά μην πιέζετε αν δεν είναι ομιλητικοί», τονίζει ο Shah.

“Δεν θα πάρετε ποτέ αυτή την τιμή!”

Αν και μπορεί να σκέφτεστε «δεν θα τους έδινα Χ ποσό για αυτό το σπίτι», ως αγοραστής είναι καλύτερο να κρατάτε τις σκέψεις και τις απόψεις σας για τον εαυτό σας, σημειώνει η κ. Cara Ameer, επαγγελματίας στον τομέα των ακινήτων στην Coldwell Banker.

“Θα σου δώσω μια εξαιρετικά χαμηλή προσφορά για αυτό το σπίτι”

«Μην ζητάτε από τον μεσίτη σας να υποβάλει πολλές προσφορές lowball», λέει ο Shah. Να είστε ενήμεροι για τις τιμές, γιατί δεν είναι ποτέ σοφό να προσβάλλετε το άτομο του οποίου το σπίτι προσπαθείτε να αποκτήσετε και να εμφανίζεστε ως μη σοβαρός αγοραστής.

Σχετικά Άρθρα