MENU

Η Tesla εγκαταλείπει τα σχέδια για φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο

Υπό το βάρος της πίεσης του κινεζικού ανταγωνισμού

Τα σχέδιά της για την κυκλοφορία ενός οικονομικά προσιτού μοντέλου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, φαίνεται ότι εγκαταλείπει η Tesla, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η απόφαση θα οδηγήσει στην ανατροπή ενός μακροχρόνιου στόχου που ο επικεφαλής της Έλον Μασκ έχει συχνά χαρακτηρίσει ως την κύρια αποστολή του, τα οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το λαό.

Το πρώτο του «master plan» για την εταιρεία το 2006 προέβλεπε την κατασκευή πολυτελών μοντέλων πρώτα και στη συνέχεια τη χρήση του κέρδους για τη χρηματοδότηση ενός «οικογενειακού αυτοκινήτου χαμηλού κόστους», το οποίο ανεπίσημα ονομάστηκε Model 2. Η τιμή εκκίνησης θα κυμαινόταν στα 25.000 δολ.

Ένα τέτοιο όχημα θα τροφοδοτούσε τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της Tesla, ανοίγοντας παράλληλα τον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ένα τεράστιο νέο τμήμα αγοραστών.

Σύμφωνα με το Reuters η Tesla θα χρησιμοποιήσει τη χαμηλού κόστους πλατφόρμα επόμενης γενιάς που αναπτύσσει για ρομποταξί. Ο Μασκ διέψευσε το δημοσίευμα και κατηγόρησε μάλιστα το πρακτορείο ότι λέει «ψέματα».

Σε δηλώσεις του ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Martin Eberhard δήλωσε ότι είναι «κρίμα» να ακούγεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία καταργεί τα σχέδιά της για αυτοκίνητα χαμηλού κόστους λόγω του έντονου ανταγωνισμού από την Κίνα.

Σχετικά Άρθρα