MENU

«Αφ’ υψηλού» βλέπουν τα σπίτια οι ασφαλιστικές εταιρίες

Χρησιμοποιούν drones για να επιθεωρούν τα ακίνητα


Ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν πλέον drones, για να ελέγχουν από αέρος τα σπίτια των πελατών και να εντοπίζουν λόγους για να ακυρώσουν την ασφάλειά τους, ανέφερε η Wall Street Journal.

Αυτό συνέβη στη κ. Cindy Picos, η οποία δήλωσε στην Journal ότι ο ασφαλιστής της χρησιμοποίησε ένα drone για να τραβήξει φωτογραφίες της οροφής του σπιτιού της στην Καλιφόρνια. H ασφαλιστική της εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει το πρόγραμμά της, επικαλούμενη τις αεροφωτογραφίες, στις οποίες η ίδια δεν είχε πρόσβαση.

«Τα βασικά πολεμοφόδια»

Αν και μπορεί να φαίνεται απίστευτο, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επανδρωμένα αεροπλάνα και αερόστατα μεγάλου ύψους για εναέρια επιτήρηση, καλύπτοντας σχεδόν όλη τη χώρα, ανέφερε η Journal, ως εργαλείο για να απαλλαγούν από ασφάλιση ακινήτων, που θεωρούν υψηλού κινδύνου.

Παρά τα προβλήματα, η τεχνολογία αναπτύσσεται γρήγορα. Με αυτόν τον ρυθμό, οι ιδιοκτησίες θα μπορούσαν να παρακολουθούνται σε υψηλή ευκρίνεια σε καθημερινή βάση, ανέφερε η Journal.

Σχετικά Άρθρα