MENU

Οι γαλλικές τράπεζες επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση

Κοινοπραξία για την εγκατάσταση 10.000 σταθμών φόρτισης

Τη δημιουργία κοινοπραξίας με την Bump, η οποία θα λάβει 100 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να στραφούν σε ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα Banque des Territoires, θυγατρικής της Caisse des Depots.

Η κοινοπραξία θα χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση 10.000 σταθμών φόρτισης της Bump στους χώρους των εταιρειών, που θα πληρώνουν μόνο για τη χρήση τους.

Οι πρώτοι δικαιούχοι της χρηματοδότησης των φορτιστών EV θα είναι η επιχείρηση logistics DPD, καθώς και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ U και Monoprix.

Η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης απαιτεί σημαντικές επενδύσεις για τις εταιρείες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετατρέψουν τον στόλο των οχημάτων τους σε ηλεκτρικά. Η Bump παρέχει επίσης πρόσβαση σε πάνω από 100.000 σημεία φόρτισης σε όλη τη Γαλλία.

“Αυτή η συνεργασία με την Caisse des Depots αποτελεί σημαντική πρόοδο στην αποστολή μας να βοηθήσουμε τις εταιρείες στη βιώσιμη μετάβαση του στόλου των επαγγελματικών οχημάτων τους”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bump, κ. Francois Oudot.

Στόχος της Bump είναι να γίνει ο ηγέτης στους εταιρικούς σταθμούς φόρτισης, καθώς και σε αυτούς που αναπτύσσουν οι αλυσίδες λιανικής για χρήση από τους πελάτες τους, εγκαθιστώντας 25.000 έως το 2030.

Η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού της Γαλλίας EDF ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι συνεργάστηκε με την εταιρεία υποδομών Morrison για την κατασκευή σχεδόν 8.000 σταθμών ταχείας φόρτισης σε δημόσιους χώρους στάθμευσης έως το 2030.

Αυτό θα διπλασιάσει σχεδόν τα 9.500 σημεία ταχείας φόρτισης που εκτιμάται ότι λειτουργούν σήμερα στη Γαλλία.

Σχετικά Άρθρα