MENU

Περιβαλλοντική έγκριση για το μεγαλύτερο offshore αιολικό στον κόσμο

Έχει συνολική ισχύ 5,5 MW, ποια τα επόμενα βήματα

Περιβαλλοντική έγκριση για ανάπτυξη στη Βαλτική Θάλασσα, ανοιχτά της Σουηδίας έλαβε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα υπεράκτιο αιολικό έργο στον κόσμο, συνολικής ισχύος 5,5 MW.

Το εν λόγω ενεργειακό project, όπως αναμεταδίδει το eneweconomy.com.au, αναπτύσσεται από τη σουηδική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας OX2 και την Ingka Investments. Με την ολοκλήρωση των τελικών κυβερνητικών εγκρίσεων, σε λίγα χρόνια θα ξεκινήσει και η κατασκευή.

Σύμφωνα με την OX2, το επόμενο βήμα είναι το διοικητικό συμβούλιο της κομητείας να προτείνει στην κυβέρνηση ότι το αιολικό πάρκο μπορεί να κατασκευαστεί σύμφωνα με τον νόμο περί αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Σουηδίας. Εάν αυτή η προσφορά είναι επιτυχής, η εταιρεία δίνει ημερομηνία έναρξης το 2028.

Παράλληλα, οι developers είναι αισιόδοξοι ότι θα λάβουν τελικές εγκρίσεις, παρά την κλίμακα του έργου και τη θέση του «σε μια περιοχή σημαντικής για τις σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις».

«Το Aurora είναι ένα αιολικό πάρκο που μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και να λειτουργήσει ως κινητήρας στην καθαρή μηδενική μετάβαση στα νότια μέρη της Σουηδίας», λέει η Emelie Zakrisson, επικεφαλής της OX2 για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών στη Σουηδία.

ΗOX2 διαθέτει έναν εντυπωσιακό κατάλογο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο στάδιο ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων 10 υπεράκτιων αιολικών έργων που αναφέρονται ως «υπό ανάπτυξη» σε όλη τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Σχετικά Άρθρα