MENU

Με δέκα ξενοδοχεία Amyth τα πρώτα επενδυτικά βήματα του κυπριακού οίκου Thanos Hotels στην Ελλάδα

Παράλληλα θα παρέχει υπηρεσίες hotel management, στηριζόμενος στην 50ετή εμπειρία του

Ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο με στόχο την ανάπτυξη δέκα πολυτελών ξενοδοχείων στην ελληνική αγορά φιλοξενίας έχει καταρτίσει για την επόμενη τριετία ο κυπριακός όμιλος Thanos Hotels & Resorts.

Επίκεντρο των αναπτυξιακών προσπαθειών του ομίλου, ο οποίος ελέγχεται από την οικογένεια Μιχαηλίδη και σήμερα διαθέτει χαρτοφυλάκιο οκτώ πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων με τα έξι εξ αυτών να βρίσκονται στην Κύπρο, θα είναι το νέο ξενοδοχειακό concept Amyth Hotels.

Μάλιστα ήδη από πέρυσι τον Απρίλιο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο Amyth στη Μύκονο και συγκεκριμένα στον Άγιο Στέφανο, ενώ πολύ σύντομα ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της και δεύτερη μονάδα με την ίδια επωνυμία, επίσης στο νησί των ανέμων στο δημοφιλές Super Paradise. Σε ότι αφορά το νέο μέλος της αλυσίδας πρόκειται για ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα που απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον προσεχή Μάιο.

Η Thanos Hotels & Resorts που το 2023 έφτασε σε τζίρο τα 61 εκατ. ευρώ, με κέρδη EBITDA 14 εκατ. ευρώ και περιθώριο κέρδους 23% (αποτελέσματα που αναμένεται να επαναλάβει και εφέτος), έχει στόχο να προσθέσει μέσα στην επόμενη τριετία άλλα οκτώ Amyths σε ελληνικούς προορισμούς που θα είναι κυρίως νησιά όχι όμως με τόσο «κοσμοπολίτικο» προφίλ όσο η Μύκονος. Για το σκοπό αυτό, δηλαδή την επέκταση του δικτύου Amyth Hotels σε άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, η διοίκηση βρίσκεται ήδη σε εντατικές συζητήσεις με asset owners.

Επιπλέον, η διοίκηση του κυπριακού ομίλου εξετάζει σοβαρά την προοπτική να φέρει στην Ελλάδα τη «ναυαρχίδα» του, το concept Anassa, κίνηση η οποία θα θέσει νέα standards για τον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην ελληνική αγορά. Το ξενοδοχείο 5 plus αστέρων Anassa λειτουργεί στην πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο από το 1998 και έχει κερδίσει δικαιωματικά τον τίτλο της «Βασίλισσας των ξενοδοχείων της Μεσογείου», κατέχοντας μέχρι και σήμερα τη θέση του κορυφαίου resort στο νησί.

Παροχή υπηρεσιών hotel management

Εκτός όμως από την ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων, ο όμιλος Thanos Hotels προτίθεται να παρέχει στην ελληνική αγορά αναβαθμισμένες υπηρεσίες hotel management μέσω συνεργασιών με asset owners αλλά και με υφιστάμενους ξενοδόχους.

Για το σκοπό αυτό θα φέρει στην Ελλάδα ακόμη ένα business unit του, το Thanos Hotel Management, το οποίο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες που επιθυμούν να διαθέσουν το ακίνητό τους για να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, αλλά και σε επαγγελματίες της φιλοξενίας που διαθέτουν ήδη κάποια τουριστική μονάδα και επιθυμούν να αναθέσουν τη διαχείρισή της προκειμένου να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της.

Κεφαλαιοποιώντας την μεγάλη του εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με πιο πρόσφατο έργο το εμβληματικό ξενοδοχείο Berengaria στην Κύπρο, ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με ιδιοκτήτες αντίστοιχων ακινήτων στην Ελλάδα.

Στόχος του είναι να ενδυναμώσει το τοπίο της φιλοξενίας στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά διαχείριση και ανάπτυξη, συνάπτοντας αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες.

«Μετά από 50 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας της Κύπρου, αξιολογήσαμε τη θετική πορεία του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η είσοδός μας στην ελληνική αγορά με το Amyth της Μυκόνου στον Άγιο Στέφανο, αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της επιχειρηματικής μας διαδρομής. Άλλωστε η Ελλάδα ήταν πάντα στην καρδιά μας», υποστηρίζει ο επικεφαλής του ομίλου Θάνος Μιχαηλίδης σχετικά με το στρατηγικό επενδυτικό πλάνο για την είσοδο στην ελληνική αγορά.

Ενισχύοντας τη δυναμική της εισόδου του στην Ελλάδα και λαμβάνοντας υπόψη το ταχέως αυξανόμενο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που προσελκύει η χώρα μας στον κλάδο της υπερπολυτελούς φιλοξενίας, ο όμιλος Thanos Hotels & Resorts εξετάζει μεταξύ άλλων και την υλοποίηση στρατηγικών συνεργασιών, έτσι ώστε μελλοντικά να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο επενδυτικό του πλάνο. Άλλωστε, ο όμιλος διαθέτει ήδη στην επιχειρηματική του κουλτούρα την απόκτηση assets με συνεπενδυτές και γι’ αυτόν τον λόγο είναι στρατηγικής σημασίας η απόφαση να εισάγει στην ελληνική αγορά την υπηρεσία Thanos Hotel Management.

Σχετικά Άρθρα