MENU

Ποια αμερικανική εταιρία ωθεί τους πιλότους της σε άδεια άνευ αποδοχών

Λόγω των προβλημάτων στις παραδόσεις από τη Boeing

Άδεια άνευ αποδοχών προσφέρει στους πιλότους της για ένα διάστημα μέσα στον Μάιο η United Airlines, ως απάντηση στην καθυστέρηση παράδοσης αεροσκαφών από την Boeing, η οποία έχει πυροδοτήσει ντόμινο προβλημάτων.

Αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα των πιέσεων που δέχονται οι πελάτες της Boeing, εξαιτίας της διαταραχής της παραγωγή και της κρίσης σε θέματα ασφάλειας της αμερικανικής κατασκευάστριας.

Σε υπόμνημα της προς τους πιλότους, η διοίκηση της αμερικανικής αεροπορικής υπογραμμίζει ότι η καθυστέρηση στην παράδοση των αεροσκαφών που περίμενε από την Boeing σημαίνει πως τα δρομολόγια και οι ώρες πτήσης που είχε προγραμματίσει για το προσωπικό θα είναι τελικά λιγότερες.
Έτσι ζητά από τους πιλότους να την διευκολύνουν προχωρώντας εθελοντικά σε άδεια και μάλιστα άνευ αποδοχών.

Μάλιστα, αν και το αίτημα της αφορά κυρίως το πρόγραμμα του ερχόμενου μήνα, η εταιρεία παραδέχεται πως δεν αποκλείεται να χρειαστεί να παρατείνει το εν λόγω καθεστώς και μέσα στο καλοκαίρι, ίσως και το φθινόπωρο.

Ο αερομεταφορέας υπέγραψε συμβόλαιο για την παραλαβή 43 αεροσκαφών Boeing 737 Max 8 και 34 μοντέλων Max 9 φέτος, αλλά τώρα αναμένει να λάβει 37 και 19, αντίστοιχα.

Ανέμενε ότι η Boeing θα παρέδιδε επίσης 80 Max 10 φέτος και 71 τον επόμενο χρόνο. Αυτό το μοντέλο δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και η αεροπορική εταιρεία τα αφαίρεσε από το πρόγραμμα παράδοσης, καθώς δεν είναι σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια την περίοδο παράδοσης,

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United, Scott Kirby, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα παραγωγής και τις καθυστερήσεις παράδοσης στη Boeing, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης κρίσης που προήλθε από πόρτα που «ξηλώθηκε» σε ένα σχεδόν νέο Boeing 737 Max 9 που εκτελούσε πτήση της Alaska Airlines σε ύψος 16.000 ποδιών.

Southwest Airlines τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι επανεξετάζει τις οικονομικές της προοπτικές για το 2024, επικαλούμενη λιγότερες παραδόσεις Boeing και έχει διακόψει την πρόσληψη πιλότων και αεροσυνοδών, ενώ η Alaska Airlines δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις της χωρητικότητας για το 2024 παραμένουν εξαιτίας των προβλημάτων στις παραδόσεις αεροσκαφών.

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Dave Calhoun, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους, στο πλαίσιο ευρείας αλλαγής ηγεσίας, η οποία περιελάμβανε τις αποχωρήσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και του επικεφαλής της μονάδας εμπορικών αεροπλάνων της Boeing.

Σχετικά Άρθρα