MENU

Στην «ουρά» για μήνες οι αγοραστές του νέου SU7 της Xiaomi

Σχεδόν 90.000 οι παραγγελίες το πρώτο 24ωρο

Αναμονή που μπορεί να φθάσεις και τους 7 μήνες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν οι αγοραστές του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου SU7 Xiaomi, καθώς η ζήτηση είναι ισχυρή.

Η κατασκευάστρια άρχισε να δέχεται παραγγελίες την περασμένη Πέμπτη και δήλωσε ότι κατά τις πρώτες 24 ώρες έφτασαν τις 88.898. Οι παραδόσεις για το στάνταρ μοντέλο SU7, με τιμή 215.900 γουάν (29.870 δολάρια), μπορεί να διαρκέσουν 18-21 εβδομάδες, σύμφωνα με έρευνα του Reuters στην εφαρμογή αυτοκινήτων της Xiaomi. Οι παραδόσεις για το μοντέλο SU7 Pro θα μπορούσαν να διαρκέσουν 18-21 εβδομάδες, ενώ το ακριβότερο μοντέλο, με τιμή 299.900 γουάν, θα μπορούσε να διαρκέσει 27-30 εβδομάδες.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Lei Jun, σε ανάρτηση στο Weibo, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει έναν δεύτερο γύρο πωλήσεων για την Founder’s Edition, αν και δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Xiaomi στοχεύει σε 20 εκατομμύρια premium χρήστες για το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο Lu δήλωσε ότι το SU7 θα πωληθεί πρώτα στους καταναλωτές στην Κίνα και ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο έως τρία χρόνια προκειμένου να κυκλοφορήσει στις αγορές του εξωτερικού.

Η αγορά EV βρίσκεται εν μέσω ενός πολέμου τιμών που πυροδοτήθηκε από την Tesla στα τέλη του 2022. Αυτό ανάγκασε άλλες εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να προχωρήσουν σε μειώσεις προκειμένου να τονώσουν τη ζήτηση και να παραμείνουν ανταγωνιστικές, γεγονός που έχει πιέσει τα περιθώρια κέρδους και την κερδοφορία σε ολόκληρο τον κλάδο.

Η τιμολόγηση θα είναι το κλειδί για τη Xiaomi σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά και σε μια αγορά όπου η εταιρεία δεν έχει προηγούμενη ιστορία.

Σχετικά Άρθρα