MENU

Που στηρίζεται η απροθυμία του Καναδά για επιδοτήσεις σε έργα LNG

Οι βασικοί στόχοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Απρόθυμος είναι ο Καναδάς στην επιδότηση μελλοντικών έργων υγροποιημένου φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροδότησης έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Jonathan Wilkinson σε χθεσινή (31/3) τηλεοπτική του συνέντευξη και αναμεταδίδει το Reuters.

Χώρες όπως η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ιαπωνία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά LNG του Καναδά, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σταματήσει την επέκταση των αμερικανικών εξαγωγών LNG.

«Η κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χρήση κρατικών χρημάτων για τη χρηματοδότηση αναποτελεσματικών επιδοτήσεων ορυκτών καυσίμων. Δεν μας ενδιαφέρει να επενδύσουμε σε εγκαταστάσεις LNG. Αυτός είναι ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι στόχοι του Καναδά

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Justin Trudeau έχει θέσει στόχους για μείωση των εκπομπών των αερίων έως το 2030 και απαιτεί οι νέες προτάσεις LNG να είναι επίσης μηδενικές εκπομπές στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Παράλληλα, ο Καναδός πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει τις οικονομικές δυσκολίες για νέα έργα εξαγωγής LNG στην Ευρώπη και την ανάγκη απαλλαγής από τον άνθρακα του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα