MENU

Οι πόλεις με το χειρότερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο – Η θέση της Αθήνας

Περίπου 112 ώρες τον χρόνο στο τιμόνι οι Αθηναίοι

Τη λίστα για τις πόλεις με το χειρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα παγκοσμίως το 2023, δημοσίευσε η εταιρεία παροχής πλοήγησης και ψηφιακών χαρτών TomTom, με δύο ελληνικές να περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Η Αθήνα καταλαμβάνει την 31η θέση, με τους οδηγούς να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 23 λεπτά για να διανύσουν μια απόσταση 10 χλμ. Ο χρόνος αυτός είναι αυξημένος κατά 10 επιπλέον δευτερόλεπτα σε σχέση με τον αντίστοιχο χρόνο το 2022, ενώ σε επίπεδο έτους, κατά τις ώρες αιχμής, χάνουν 112 ώρες από τη ζωή τους οδηγώντας.

Την ίδια στιγμή η Θεσσαλονίκη φιγουράρει στην 85η θέση, με 19,40 λεπτά για τα 10 χλμ., 10 δευτερόλεπτα λιγότερα σε σχέση με το 2022, όπου καταγράφεται απώλεια 51 ωρών ετησίως.

Δεύτερο «σπίτι» των Λονδρέζων οι δρόμοι

Στην κορυφή βρέθηκε το Λονδίνο. Συγκεκριμένα στη βρετανική πρωτεύουσα απαιτούνται κατά μέσο όρο 37 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να διανύσουν οι οδηγοί απόσταση 10 χλμ.
με την πόλη όπου οι οδηγοί βιώνουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις να είναι το Λονδίνο.

Ειδικότερα, στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, η διάνυση 10 χλμ. το περασμένο έτος απαιτούσε κατά μέσο όρο 37 λεπτά και 20 δλ., χρόνος ήταν αυξημένος κατά περίπου 2 λεπτά συγκριτικά με το 2022.

Η ταλαιπωρία στο Λονδίνο είναι ακόμα μεγαλύτερη για όσους διανύουν κατά τις ώρες αιχμής 10 χλμ. το πρωί και 10 χλμ. το απόγευμα, μιας και σύμφωνα με τα στοιχεία ξοδεύουν πίσω από το τιμόνι 1 ώρα και 28 λεπτά σε καθημερινή βάση.

Τη δεύτερη θέση όσον αφορά τον μεγαλύτερο χρόνο για τη διάνυση 10 χλμ., καταλαμβάνει το Δουβλίνο, την τρίτη το Τορόντο, την τέταρτη το Μιλάνο και την πέμπτη η Λίμα.

Σχετικά Άρθρα