MENU

Ποια ξενοδοχειακά “σφυριά” θα χτυπήσουν το α’ τρίμηνο του 2024

Ηχηρά ονόματα αναμένεται να αλλάξουν χέρια

Πάνω από 20 ξενοδοχεία, όλων των κατηγοριών, αναμένεται να έρθουν αντιμέτωπα με το σφυρί του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού το α΄τρίμηνο 2024, παρά τις υψηλές επιδόσεις του τουρισμού το προηγούμενο έτος.

Στα ξενοδοχειακά “σφυριά” που προγραμματίζονται, περιλαμβάνονται και ηχηρά ονομάτα του κλάδου φιλοξενίας.

Στον πίνακα είναι ανηρτημένος πλειστηριασμός για ξενοδοχείο κλασσικού τύπου τριών αστέρων που βρίσκεται στη θέση “Χώρας Νερό”, σε περιοχή εκτός σχεδίου της Νάουσας του δήμου Νάουσας της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το σφυρί θα χτυπήσει στις 17 Ιανουαρίου. Επισπεύδουσα είναι η INTRUM HELLAS ΑΕΔΑΔΠ ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «Τethys Securitization S.à R.Lς. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται στα 1.020.000,00 ευρώ.

Για την επομένη 18 Ιανουαρίου προγραμματίζεται ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός τριώροφου κτιρίου, (ισόγειο, Α’ όροφος και σοφίτα) με υπόγειο, το οποίο λειτουργεί ως ενοικιαζόμενα δωμάτια με την επωνυμία «ENASTRON». Το ακίνητο βρίσκεται επί ανώνυμης δημοτικής οδού εντός της επέκτασης Βάλτου του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Καλαβρύτων στην Π.Ε. Αχαΐας. Επισπεύδουσα είναι η ΧΡΥΣΟΥΛΑ συζ. Νικολάου ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ το γένος Κων/νου και Πηνελόπης ΣΑΜΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ , κάτοικος Καλαβρύτων Δήμου Καλαβρύτων Νομού Αχαΐας και η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στις 594.952,00 ευρώ.

Προς το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός ξενοδοχείου σε με την επωνυμία Chrissy Paradise. Στο διαδίκτυο το ξενοδοχείο εμφανίζεται ως 3*** και λειτουργεί all inclusive. Το συγκρότημα έχει δυναμικότητα 40 κλίνες (20 διαμερίσματα) και βρίσκεται στον Νομό Ηρακλείου, του Δήμου Μαλεβιζίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αχλάδα και συγκεκριμένα στην θέση «Ξερόκαμπος» του Οικισμού Αγία Πελαγία. Επισπεύδουσα είναι η CEPAL HELLAS ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΙΕΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΤΕ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 1.430.000,00 ευρώ.

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Καλαμπάκας, το 4 αστέρων Antoniadis, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, βγαίνει σε πλειστηριασμό, επίσης, στις 24 Ιανουαρίου. Τιμή α’ προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 3,28 εκατ. ευρώ, με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions ΜΑΕΔΑΔΠ, ως διαχειρίστρια απαιτήσεων της αλλοδαπής Α.Ε. ειδικού σκοπού Amoeba Issuer Designated Activoty Company ως ειδική διάδοχος της Τράπεζας ΠειραιώςΠΕΙΡ +0,46%. Το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας της Μιχ. Αντωνιάδης Α.Ε.-Τουριστικές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους ενοποιημένους, οι οποίοι χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Για τις 22 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου 5 αστέρων Lindos Memories που βρίσκεται στη Ρόδο, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Klimatair» («Κλιματαίρ Ανώνυμη Εταιρεία Κλιματισμού-Θέρμανσης-Συστημάτων Ενέργειας-Τηλεπικοινωνιών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων»). Ως επισπεύδουσα του πλειστηριασμού εμφανίζεται η Cepal Hellas, με τιμή α’ προσφοράς τα 6,6 εκατ. ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που έχει δυναμικότητα 70 δωματίων και 150 κλινών και αποτελείται από δύο διώροφα κτίρια, έχει οριστεί στα 6,6 εκατ. ευρώ.

Στις 13 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός του 4 αστέρων Cefalonia Bay Palace, με τιμή εκκίνησης 3,32 εκατ. ευρώ και επισπεύδοντες ιδιώτες. Η κατάσχεση επιβλήθηκε για το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος του συνολικά επιταχθέντος ποσού.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, η υφιστάμενη δυναμικότητα του ξενοδοχείου είναι 100 κλίνες (49 δωμάτια), αν και στην σελίδα του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο διαθέτει 41 δωμάτια και 6 πολυτελείς βίλες με ιδιωτική πισίνα, ήτοι 47 δωμάτια και 124 κλίνες.

Σχετικά Άρθρα