MENU

Απολύει 1.200 υπαλλήλους στη Σουηδία η Ericsson

Η εταιρεία είχε σχεδόν 100.000 υπαλλήλους στο τέλος του περασμένου έτους

Η Ericsson δήλωσε ότι θα απολύσει περίπου 1.200 υπαλλήλους στη Σουηδία στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής κόστους που ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος, καθώς οι πελάτες μειώνουν τις δαπάνες τους για εξοπλισμό 5G.

Μετά την περικοπή χιλιάδων υπαλλήλων πέρυσι, προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όπως η Ericsson και η φινλανδική Nokia αναμένουν ότι το 2024 θα παραμείνει δύσκολο, καθώς οι πωλήσεις εξοπλισμού 5G επιβραδύνονται στη Βόρεια Αμερική και αναμένεται επίσης να μειωθούν από τα επίπεδα ρεκόρ στην Ινδία.

Η Ericsson δήλωσε στο Reuters τον Ιανουάριο ότι θα μπορούσε να εξετάσει περαιτέρω περικοπές κόστους φέτος, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων, αλλά δεν είχε δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.
Επικαλούμενη τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, η εταιρεία αρνήθηκε τη Δευτέρα να δώσει έναν αριθμό για το πόσα μετρητά θα μπορούσε να εξοικονομήσει από την περικοπή προσωπικού.

“Όπως έχει δηλώσει προηγουμένως, η Ericsson αναμένει μια δύσκολη αγορά δικτύων κινητής τηλεφωνίας το 2024, με περαιτέρω συρρίκνωση του όγκου, καθώς οι πελάτες παραμένουν επιφυλακτικοί”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας κατά τη διάρκεια του 2024, προσθέτοντας ότι δεν θα προβεί σε ξεχωριστές δηλώσεις σχετικά με αυτές.

“Δεν είναι το πρώτο (κύμα απολύσεων). Δεν θα είναι το τελευταίο”, δήλωσε ο αναλυτής Paolo Pescatore της PP Foresight, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω απολύσεις αργότερα μέσα στο έτος και ενδεχομένως μέχρι το 2025 λόγω των προκλήσεων στην αγορά υποδομών κινητής τηλεφωνίας. “Ας είμαστε ειλικρινείς, το 5G δεν ήταν η ξέφρενη επιτυχία που όλοι ήλπιζαν- είναι πολύ αργή”, πρόσθεσε.

Η Ericsson δήλωσε ότι οι πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους περιλαμβάνουν τη μείωση του αριθμού των συμβούλων, τον εξορθολογισμό των διαδικασιών της και τη μείωση των εγκαταστάσεων. Η εταιρεία είχε σχεδόν 100.000 υπαλλήλους στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

Σχετικά Άρθρα